Til beboerne

Beboere

Til samarbejdspartnere

Om Artes Forsorgshjem

Indflytning

Artes Forsorgshjem er selvvisiterende. Det vil sige, at hvis du ønsker at bo ved os, så skal du selv kontakte os telefonisk eller møde op på matriklen. Du kan finde vores kontaktoplysninger her
Du skal opfylde følgende kriterier, for at blive indskrevet hos os:

 

Når du ankommer til Artes Forsorgshjem, så får du en grundig introduktion til stedet. Dette inkluderer hvordan det er at bo her, vores husorden og regler der beskriver vores retningslinjer. Derefter kommer der en indflytningssamtale, hvor vi får afklaret din økonomiske situation og andre mulige problematikker, du har brug for hjælp til. Her snakker vi også om oplysninger om dig såsom hvilke behov og ønsker du har, der kan hjælpe os med at skabe et mål med dit ophold. 
Til sidst vil du få en rundvisning i forsorgshjemmet, og nøgle til din egen lejlighed.

Når du flytter fra Artes Forsorgshjem, så skal personalet informeres om dette, således vi kan afslutte samarbejde på en god måde. Du er selv ansvarlig for at tømme din lejlighed for personlige ejendele, samt gøre rent i lejligheden inden fraflytning. Hvis du har lånt ting af Artes, så skal det afleveres tilbage. Hvis tingene ikke bliver afleveret, eller er ødelagte, vil du blive opkrævet et beløb som dækker det tabte. Til sidst skal du aflevere din nøgle på kontoret.

Det er dit eget ansvar at sørge for at alle dine personlige ejendele bliver fjernet fra lejligheden. Vi opbevarer efterladt tøj og mindre ejendele i op til 3 måneder, hvorefter det vil blive afleveret til politiets hittegods. vi kan ikke tage ansvar for efterladt elektronisk udstyr. Hvis det sker, at du glemt nogle ejendele hos os, så er du altid velkommen til at kontakte vores personale for at aftale afhentning.

Ophør af samarbejde

Når du bor hos os, bor du tæt på op til 15 andre voksne. For at sikre et godt miljø for alle, er det vigtigt at du følger vores vejledende husorden og retningslinjer. 

I respekt for det pædagogiske miljø, og dine medbeboere vil samarbejdet ophøre omgående, hvis en af de følgende ting sker:

Hvis det sker at samarbejdet ophøres på grund af de ovenstående ting, så vil vores forstander bestemme, hvor lang tids karantæne du har fra at opholde dig på Artes Forsorgshjem. Karantænes varighed vil blive bestemt ud fra årsagen til samarbejdet ophøres.

Efterforsorg

Vores tilbud om efterforsorg er en CTI-indsats der varer i ni måneder og består af tre faser med forskelligt fokus. Indsatsen er individuelt tilpasset i hele perioden.
CTI-forløbet er opdelt i 3 faser. De tre faser er:

Du får en fast kontaktperson/CTI-medarbejder for hele forløbet. Kontaktpersonen er din sparringspartner, hvor du selv skal være med til bestemme hvordan du ønsker kontakt og støtte.
En CTI-indsats betyder, at du selv skal være med til at udarbejde planen for hvad du ønsker at arbejde med, og hvilke aktiviteter der skal sættes i gang. Forløbet er et samarbejde mellem dig og din kontaktperson.
CTI-medarbejderen vil i den første tid støtte dig i at etablere dig i din nye bolig. Du kan få hjælp til alt det praktiske der er nødvendig for at flytte i egen bolig, såsom at søge indskudslån hos kommunen, indkøb af møbler, bestilling af internet og forsikringer, samt møblering af lejlighed, osv.

Faciliteter

Forsorgshjem Artes er centralt placeret tæt på Viborg centrum, et stenkast væk fra den smukke Nørresø, med nærhed til gode indkøbsmuligheder og adgang til Viborgs foreninger og aktiviteter. Forsorgshjemmet har 16 pladser, hvor beboeren får egen selvstændig lejlighed med eget køkken og badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler. Vi har også en hyggelig fællesstue, fælles spisestue med kantinefunktion, samtalerum og dejlige udeområder, der skaber rammen for at beboerne kan finde ro, indgå i netværk med andre beboere og samarbejde med vores personale.

Vores tætte beliggenhed til Viborg Centrum gør, at vi kan tilbyde vores beboere de mange muligheder for aktivitet og underholdning som Viborg kan byde på. I Viborg kan du blandt andet deltage i adskillige idrætsanlæg, hvor du kan udøve fodbold, håndbold, kampsport og mange flere sportsgrene. Hvis du vil have en mere rolig dag, så kan du nyde den dejlige gågade og Viborgs smukke domkirke. Ved gågaden er der alle de nødvendige shopping muligheder, som du har brug for. Ellers kan du også tage i Viborgs inde og ude svømmeanlæg, bowlingcenter, biograf, museum og byens forskellige parker. 
Viborg kan også tilbyde flere beskæftigelses muligheder igennem Viborg Jobcenter og andre samarbejdspartnere.

Hvis du har tanker om at uddanne dig, så kan Viborg også tilbyde alle ungdomsuddannelser, landbrugsskole, professionsbachelor uddannelse fra VIA University College og videregående uddannelser fra Erhvervsakademi Dania. 

Fraflytning

Når du flytter fra Artes Forsorgshjem, så skal personalet informeres om dette, således vi kan afslutte samarbejde på en god måde. Du er selv ansvarlig for at tømme din lejlighed for personlige ejendele, samt gøre rent i lejligheden inden fraflytning. Hvis du har lånt ting af Artes, så skal det afleveres tilbage. Hvis tingene ikke bliver afleveret, eller er ødelagte, vil du blive opkrævet et beløb som dækker det tabte. Til sidst skal du aflevere din nøgle på kontoret.

Det er dit eget ansvar at sørge for at alle dine personlige ejendele bliver fjernet fra lejligheden. Vi opbevarer efterladt tøj og mindre ejendele i op til 3 måneder, hvorefter det vil blive afleveret til politiets hittegods. vi kan ikke tage ansvar for efterladt elektronisk udstyr. Hvis det sker, at du glemt nogle ejendele hos os, så er du altid velkommen til at kontakte vores personale for at aftale afhentning.

Ofte stillede spørgsmål:

Man skal selv henvende sig, beskrive sin situation og baggrund for hjemløshed.

Vi kan tage imod borgere fra alle landets kommuner.

Der er en lille egenbetaling (pt 93,- pr døgn), hvilket du betaler til din kommune. Du kan søge om nedsat egenbetaling hos din kommune.

Alle vores lejligheder har eget køkken og badeværelse. Derudover er der også vaskemaskine og tørretumbler i lejligheden.

Du får din egen lejlighed, og vi har et samtalerum, produktionskøkken med kantine funktion, rum med bordtennis bord, og en opholdsstue med computer og TV, hvor beboerne kan være sociale sammen. 

Der er allerede møbler i lejligheden ved indflytning. Men du er velkommen til at tage mindre personlige ting med for at gøre lejligheden hyggelig.

Gæster er velkommen alle dage i tidsrummet 07.00 til 22.30. Efter kl 22.30 skal der være ro i huset til kl 07.00 og derfor skal gæsterne senest forlade matriklen 22.30. Alle besøg skal aftales mellem beboeren og vores personalet, så vi altid ved hvor mange der er i matriklen i forhold til brandsikkerhed. Bemærk at gæsterne skal minimum være 18 år.

– Vi tilbyder måltider 3 gange om dagen, men du vælger selv om du ønsker dette. Du betaler selv for måltiderne.

– De 3 måltider inkluderer morgenmad som bliver udleveret ved henvendelse til personale. Varm frokost bliver serveret kl 12 til 12.30 og aftensmad er fra klokken 18 til 18-30.

 – Kold mad koster 17,50,- og varm mad 35,-

– En ugentlig madplan hænges på informationstavlen. Hvis beboeren ønsker at få mad fra vores køkken, så kan der købes et klippekort til frokost og aftensmad. Man kan også få en fuld måltidspakke for en hel måned. Der skal betales på forhånd for måltiderne.

– Dine gæster har også mulighed for at spise med, men det skal aftales med personale inden klokken 12.00 samme dag og dine gæster skal betale for måltidet. 

Vi har en aktivitetsmedarbejder, som kommer tirsdag og torsdag. Her kan beboerne eventuelt spille bordtennis, kortspil, brætspil eller gå turer sammen denne medarbejder. Aktivitetsmedarbejderen kan også tilbyde at træne beboerne i Mindfulness, da medarbejderen er uddannet indenfor dette område. Derudover kan Viborg også tilbyde mange aktiviteter og sportsgrene som ligger tæt på matriklen.

– Vi forventer, at beboeren er parate til at indgå et samarbejde med os, så vi sammen kan arbejde mod en selvstændig tilværelse. Vi forventer også at beboeren aktivt søger egen lejlighed, når de er parate til det. 
 
Dog vil samarbejdet ophøre omgående, hvis en af de følgende ting sker:
– Voldelig eller truende adfærd overfor vores personale eller de andre beboere
– Salg af stoffer og rusmidler
– Låner medicin af andre eller låner deres eget medicin ud.

Man må gerne have husdyr med ved indskrivning, hvis dyrene er fredelig og stille, således de ikke forstyrrer andre. Derfor skal dyrene godkendes ved indskrivning og dyrene skal befinde sig i beboerens egen lejlighed af hensyn til andre beboere og eventuelle allergene. Bemærk at vi følger lovgivningen ift. hunderacer, hvilket betyder at din hund skal være forsikret og lovlig, før du må medbringe hunden.

Vi har plads til max 5 kæledyr i forsorgshjemmet.

Der må ikke tages billeder, video eller lydoptagelse af personalet eller de andre beboere uden deres samtykke. 

Der er altid personale til stede på matriklen.

Det skal aftales med personalet, hvis du planlægger at være fraværende fra Artes Forsorgshjem. Dette er vigtigt ift. brandsikkerhed, så vi altid ved hvor mange der er på matriklen. Hvis du er uanmeldt fraværende i mere end 3 dage, så bliver du udskrevet automatisk. 

Rygning er tilladt på værelserne bag lukket dør og med vinduet åbnet på klem, således vi kan holde et godt og sundt indeklima for de øvrige beboere. Det er ikke tilladt at ryge i fællesområderne, men der kan ryges i vores rygeskur uden for bygningen. 

Beboeren er selv ansvarlig for at tømme sin lejligheden for personlige ejendele ved fraflytning, samt gøre rent i lejligheden. Hvis du har lånt ting af Artes, så skal det afleveres tilbage ved udflytning. Hvis tingene ikke bliver afleveret tilbage eller er ødelagt, så vil du blive opkrævet et beløb som dækker det tabte. Til sidst skal du aflevere din nøgle til lejligheden. 

Vi kan tilbyde efterforsorg, når borgeren bor i egen lejlighed. Efterforsorg er et frivilligt valg, som beboerne kan tilvælge, hvis de ønsker det. 

Vi kan opbevare tøj og mindre ejendele i op til 3 måneder. Hvis det ikke er blevet afhentet efter 3 måneder, så vil det blive overleveret til politiets hittegods. Bemærk at vi ikke kan opbevare elektronisk udstyr. 

Artes

Afdelinger

cropped-Black_TransparentBg_1024x1024_72dpi-1.png

Artes Care

§85 bostøtte

220624 Skals a64 (7)

Artes Home

§107 og §108 fleksible pladser

Artes Botilbud

§107 botilbud